Omgeving van Hotel ZeeBergen

Hotel ZeeBergen biedt bezoekers een prachtige omgeving. Het hotel ligt tussen kust, bos, duinen, zee en strand in Bergen Noord-Holland. Voor een bezoekje aan het Kunstenaarsdorp Bergen wandelt u vanuit ons hotel in minder dan 5 minuten naar het centrum. Daar vindt u vertier en gezelligheid in kroegjes, exclusieve boetieks en kunstgalerieën. Er is een ruim scala aan restaurants van relatief eenvoudig tot zeer hoogstaand. Er is voor zowel jong als oud altijd iets te beleven.

Fietsen in de duinen van Noord-Holland

Direct bij het hotel in Bergen begint het bos en het duingebied (beschermd natuurgebied) met schitterende fiets- en wandelpaden. Een fiets, normale fiets of e-bike, is het ultieme vervoermiddel om de omgeving optimaal te verkennen en volop te genieten. Het hotel kan voor u bij een extern verhuurbedrijf e-bikes laten brengen. De kosten hiervoor zijn € 28,00 per fiets per dag. Gewone fietsen kunt u het best zelf bij Bonbonbike in het dorp regelen. Uiteraard bent u welkom met eigen fiets. We hebben een overdekte (niet afgesloten) plek voor uw fietsen. Voor de mountainbike liefhebbers is er een speciaal parcours (Schoorl) door de duinen van Noord-Holland. Wordt gezien als een zeer uitdagend parcours.

Het strand van Bergen aan Zee

Het brede en mooie zandstrand met zijn zwem-, zeil- en (kite-) surfmogelijkheden ligt op ca. 5 km van het hotel. Hier ademt u het gehele jaar door de zuiverste lucht van Noord-Holland in en zelfs op de mooiste en heetste zomerse dag vindt u aan het strand van Bergen aan Zee altijd een plekje voor u alleen. Bergen aan Zee kent namelijk geen massa toerisme.

Tennis en golfbaan aan de kust

U vindt in de nabijheid van Hotel ZeeBergen een golfbaan, midgetgolfbanen, tennisbanen, een kunstskibaan, kano- en rijpaardenverhuur. U kunt langs de kust kiezen uit tal van sportieve activiteiten.

Uitstapjes en dagtochten vanuit het hotel

In de directe omgeving van Hotel ZeeBergen zijn er tal van bezienswaardigheden: de verschillende musea, het Zee-Aquarium, historische markten, o.a. in Schagen of de kaasmarkt in Alkmaar. Ook de dagtochten met de stoomtrein Hoorn – Medemblik en naar Enkhuizen (Zuiderzeemuseum) zijn aan te bevelen.

In het voorjaar kunt u genieten van de mooiste bloemenpracht in de Keukenhof. Uitstapjes naar de hoofdstad Amsterdam (± 40 km), de miniatuurstad Madurodam (± 80 km) en de Marinehaven Den Helder (± 40 km) mogen er natuurlijk ook niet ontbreken.